Checklista för dig som skall flytta hemifrån

När man är ung är man van att inte ha särskilt mycket att tänka på. Man har fram tills för några år sedan mestadels blivit omhändertagen av sina föräldrar och det har bara nu på senare år smugit sig på lite ansvar i form av skola och andra åtaganden. När man flyttar hemifrån börjar de riktiga ansvaret. Man kanske inte riktigt har förstått hur mycket hjälp man har fått från sina föräldrar. Det beror så klart på hur bortskämd man har varit när man bott hemma. I den här artikeln har jag gjort en lista med saker du behöver tänka på när du flyttar hemifrån.

1.     Mat är inte gratis

När du flyttar hemifrån kommer du att märka att mat faktiskt inte är gratis utan tvärtom en ganska dyr historia med flyttfirmor göteborg. Försök ordna så att du kan åka och storhandla med någon om det inte finns en billig affär i närheten.

2.     Ingen dammsuger om inte flyttfirmor gör det

Det här kommer som en chock för många som just flyttat hemifrån med erixonflytt.se. Dammråttorna hos flyttfirmor göteborg fylls på och försvinner inte utan att man själv gör något åt det.

3.     Disken diskar inte sig själv heller

Vad fan? Är det här ett skämt eller? Ska jag behöva diska också? Japp jag förstår hur du tänker men flyttfirmor göteborg är inte alltid en dans på rosor.

4.     Köp begagnade möbler och byt ut efter hand

Det är onödigt att köpa nya billiga möbler som man inte riktigt gillar, det är både slöseri med pengar och med miljön. Köp hellre begagnade möbler till din första lägenhet och byt sedan ut efter hand.

5.     Boka flyttfirma i god tid

Flyttfirmor är ofta fullbokad lång tid framåt. Kontakta din flyttfirma minst en månad i förtid om du vill vara säker på att få en flyttfirma med bra pris och bra service.

6.     Försök få tag på husgeråd hos släkt och familj

Det blir ganska dyrt om man ska köpa allting nytt, bestick, bunkar, slickepott. Ja en tjuga här en tjuga där och plötsligt är man uppe i tre tusen!

7.     Tappa inte hoppet första månaden, du kommer in i det!

Det kan kännas tungt och ensamt med allt nytt ansvar men när det börjar ske per automatik känns livet genast bättre och man slutar ångra att man flyttat hemifrån!