Hur man lägger ny plastmatta på egen hand

Att lägga ny golvbeläggning är inte särskilt svårt. Man kan oftast göra det på egen hand med lite tålamod och jävlaranamma. Har man inget av dem så kan man anlita en snickare för att få jobbet gjort på rätt sätt och dessutom få det färdigt i god tid. Plastmattor är bra eftersom man kan få i princip vilken karaktär man vill på golvet till ett lågt pris. De är dessutom slitstarka och har god funktionalitet. Man behöver inte oroa sig mycket över repor och andra skador.

Relativt likt tapetsering

Att lägga en ny plastmatta är ungefär som att tapetsera. Det innebär att underlaget behöver vara jämt och sitta bra. Har man exempelvis gammal bubblig tapet på väggarna behöver man ju riva bort denna och behandla underlaget så att det blir jämt annars kommer den nya tapeten också bli bubblig och ful. Har man alltså ett jämt och fint golvunderlag är det bara att limma på den nya golvbeläggningen för Snickarenistockholm.se som är givet att man mätt ordentligt från början! Alla vet förhoppningsvis om den gyllene regeln alla snickare följer; mät två gånger och skär en.

Grundligt förarbete är viktigt

Jag tjatar ofta om förarbetet när det kommer till snickeri, måleri och andra hantverk. Det är nästan alltid så att resultatet hänger på att förarbetet är väl utfört. Har man tur och har ett jämt och fint golvunderlag att arbeta på behöver man bara tvätta golvet ordentligt innan man lägger det nya. Har man däremot hål eller andra ojämnheter på golvet får man åtgärda detta först. Beroende på vilket problem man har finns det olika tillvägagångssätt för en byggfirma Stockholm därav alltid val för dig. Eftersom det finns så många situationer kan jag inte beskriva alla sätt som finns. Kan man inte lista ut själv hur en byggfirma Stockholm löser problemet kan man kontakta en snickare för råd. I regel skall golvet vara jämt och fint.

Mät innan du åker och köper material

Detta är klassiska råd en snickare ger dig vad du än skall göra. Höftar man material åtgången så står man antingen där med massor av överblivet material eller så får man åka tillbaks och köpa mer. Det är svårt att höfta materialåtgång även för professionella hantverkare så är man hobbysnickare är det ingen idé att försöka. Mät ordentligt. Mät två gånger och åk sedan och köp din plastmatta så att du får rätt mått. Då kan du till och med ha tur och få en matta som redan har passande mått. Glöm inte att du skall ha en plastmatta som är något större än vad golvytan är, du skall alltså räkna med visst spill.

Tänk på skarvarna

Troligtvis kommer du inte att få tag på en plastmatta som är lika stor som rummet du skall lägga den i. Om det inte är ett väldigt litet rum, exempelvis en walk-in closet.  Fundera på hur du skall lägga skarvarna så att de syns så lite som möjligt. Har du valt en mönstrad plastmatta är det bra att ha mönstret i åtanke när man funderar på skarvarna.

Planera ditt arbete för ett lyckat resultat!

Även den mest rutinerade snickare har en planering och en arbetsföljd. Det kan hända att de med lång erfarenhet har denna planering i huvudet. Om du inte är väldigt rutinerad kan det dock vara bra att ha planeringen på papper och kryssa av de olika momenten efter hand. Då kan du se hur mycket av arbetet som är kvar och du behöver inte hålla allt i huvudet, vilket kan vara stressande för många. Man har ofta andra åtaganden att tänka på samtidigt som man lägger golv!