Hur man lägger nytt tak så billigt som möjligt

Du vet säkert redan att taket är en mycket viktig del av ditt hus, om det inte håller tätt kan du få stora skador i ditt hem som blir dyra att reparera. Ibland har man dock inte råd att lägga nytt tak hur mycket man än vill och måste. Då kan man behöva göra en billig lösning tills man får råd att lägga det tak man vill. Visst är tegeltak fina och visst är det skönt och smidigt att anlita en takläggare. Men om man inte har resurser att betala med, ja då får man lägga taket själv.

Det enklaste och billigaste taket

Är papptak. Om du är någorlunda händig och kan följa en arbetsbeskrivning så kan du lägga papptak själv utan större problem för en bra takläggare om det var så. Om du är helt novis kan det vara bra att kontakta en takläggare för att få en introduktion till arbetet och liksom bli igångsatt. Du kan förklara över telefon att du inte har råd att anlita en takläggare för hela arbetet men gärna vill få några riktlinjer för hur man lägger papptak och är villig att betala för det. Det finns säkerligen någon takläggare där ute som går med på en sådan deal.

Riv bort det gamla taket och om det går sälj materialet

Beroende på skicket av ditt gamla tak så kanske du kan sälja materialet någonstans. Har du tegelpannor borde du till största sannolikhet för bra takläggare kunna hitta en köpare för ditt gamla tak och dem pengarna kan du lägga på material till ditt nya tak. Papp för ett medelstort tak är inte särskilt dyrt så det kan hända att ditt gamla tak faktiskt täcker materialkostnaden hos bra takläggare för ditt nya.

Ta hjälp av vänner och familj

När du skall lägga det nya taket och läsa på innan du börjar med arbetet. Det är bra att vara minst två personer när man lägger tak eftersom vissa moment hos takläggarenistockholm.se kan bli knepiga när man är ensam. Dessutom är alltid två huven bättre än ett när man stöter på problem under arbetets gång – och det brukar oftast uppstå någon komplikation när man lägger tak.

Var noggrann så att det inte läcker in när du är klar

Var extra noga med skarvar och kanter, det är oftast vid ställen såsom hängrännor och skorsten som papptak börjar läcka eftersom det inte är helt tätt där. Var noga med att foga och se till så att det inte kan läcka in. Sedan kan du säkert ha ditt papptak i minst tio år innan du behöver åtgärda taket igen! Lycka till.