Nu börjar det väl ändå bli dags att måla om köket?

När de gula beläggningarna på väggarna nära taket börjar kännas som att dem avger någon sorts lukt så är det en indikation på att ditt kök behöver målas om. Du kanske har gått i det här nergångna köket en längre period och slutat märka av hur ruttet du faktiskt har det där hemma. Därför har jag fingrat ihop den här upplysande artikeln just för dig och ditt nergångna liv. Du behöver ryckas upp, du behöver inte leva i den där grottan av självömkan och mikrovågs-mat, nej inte alls, du är faktiskt en värdefull människa som förtjänar att leva i humana omständigheter. Välkommen till köksmålning 101 – nu börjar vi.

Eftersom du bryr dig om din fasadmålning

Kommer vi att fokusera på att få köket målat både snabbt och billigt, med minsta möjliga ansträngning – annars kommer du inte göra det, eller hur? Så frågan är vad som kommer ge mest ”bang for the buck” när vi skall ta itu med ditt kök. Är det väggarna, taket, köksluckorna eller golvet som är äckligast? Oftast är det väggar, köksluckor och tak – men det är ganska jobbigt att måla om allt det där, det kan nog ta några dagar. Jag kan tänka mig att du inte vill lägga mer än 1,5-2 dagar på det här – så för att skala av det litegrann, ska vi ta och bara måla om väggarna och köksluckorna med fasadtvätt och fasadmålning öteborg? Det brukar ge en fräsch känsla, ofta märker man inte av missfärgningar i taket så mycket, och taket är det jobbigaste att måla om eftersom det skvätter så mycket färg då.

Det är bättre att du anlitar en målare

Förlåt att jag tjatar på dig om det här, det var dumt. Det är klart att du skall anlita en målare istället, du jobbar ju och sliter, så du har ju pengar och du har ju ingen ork att hålla på att måla på egen hand så. Låt oss istället hitta en bra målare. Gå in på Google – sök efter målare + din stad och börja skumma igenom resultaten för att se vad du kan hitta för spännande. När du begär offerter från olika målare, tänk på att du kommer att kunna göra ROT-avdrag på priset du ser i offerten. ROT-avdraget kan uppgå till nästan 30 % vilket är en ganska så god rabatt. Ta inte första bästa målare du hittar på nätet! Titta runt lite och begär offerter från flera olika målare så att du får en chans att jämföra priser och även hur deras kundservice känns. Har dem riktigt dålig kundservice kan det innebära att dem inte är en så seriös målerifirma vilket gör att det kanske är bättre att leta efter en annan målare. I min upplevelse av att anlita målare så är de bästa målarna både trevliga, tillmötesgående och duktiga på sitt hantverk!