Plugin-Produktlansering för smarta reklambyråer

Det är inte ovanligt att lansera plugins istället för produkter idag. Det är ett smart sätt att tjäna stora pengar om man vet hur man skall gå till väga. I den här artikeln kommer jag att berätta hur man effektivt kan skapa WordPress-Plugins för framgångsrik lansering. Som reklambyrå är det viktigt att ständigt utvärdera nya möjligheter för att skapa inkomstflöde. Många reklambyråer har resurser i form av programmera och andra med kompetens inom mjukvaru-utveckling. Dessutom står byrån redo att marknadsföra Plugin:et på ett effektivt sätt.

 

Varför WordPress plugins?

 

För det första finns det redan en stabil publik WordPress-användare som är gigantisk. Ungefär en fjärdedel av alla hemsidor som finns är gjorda i WordPress och siffran bara växer. Nu räcker det inte med att bara skapa ett plugin för dess användare, det är många som gjort. Tro mig. Det ni måste göra är att skapa ett plugin som står ut i mängden av plugins. Lyckas man med detta kan man nå intäkter man bara drömt om tidigare.

 

Sätt användaren i fokus

 

Något alla de bästa apparna och pluginsen har gemensamt är att de är fokuserad på användarvänlighet i första hand. Något en reklambyrå enkelt kan relatera till då de ofta har den potentiella kunden i fokus och tänker sig in i dennes värld. Samma sak gäller alltså vid mjukvaru-utveckling. Börja med användaren i fokus och skissa ut hur er plugin skall se ut, hur den används, vad dessa användare vill ha, varför de kan tänka sig att betala för er plugin.

 

Jag rekommenderar att ni:

  • Tar in beta-testare så tidigt som möjligt, det finns ingen anledning till att vänta.
  • Räknar på hur många klick det tar användaren att utföra bas-uppgifter i ert plugin. (Håll nere antalet.)
  • Startar med design och användarupplevelse.

 

Design är viktigt

 

Se på Apple – utan design är användarupplevelsen förlorad. Användare njuter av bra design, de flesta åtminstone. Att börja med designen och idéer kring användarupplevelsen gör att man har större spelyta för att utveckla en optimal mjukvara. Ett plugin skall inte bara fungera korrekt, det skall också fungera snyggt och prydligt. Det måste vara lätt för ögat att navigera i den digitala miljön, annars vill ögat inte vara där och navigera. Design är inte till för att bara tillfredsställa det estetiska ögat utan är en viktig funktion i sig.

 

Riktat mot ett verkligt behov (eller önskemål)

 

Ett framgångsrikt plugin riktar sig mot ett behov som redan finns på marknaden. Denna princip bör varje reklambyrå redan veta om. Har man inte koll på detta bör man inte kalla sig för reklambyrå därför kommer jag inte gå in något vidare djupt på det här.

 

Bra plugins gör att WordPress blir mer kraftfullt och lättare att använda

 

Några exempel på egenskaper hos ett bra plugin:

 

  • Gör det lättare att anpassa hemsidans utseende och funktion.
  • Förbättrar och förenklar sökmotoroptimering
  • Förbättrar användarens upplevelse via sociala element.
  • Tar bort SPAM.
  • Lägger till en komplex och åtråvärd egenskap såsom (ev. betalt) medlemskap på hemsidan.

 

Rekrytera inom byrån eller outsourca

 

För att ta fram ett bra plugin kommer ni att behöva kompetens inom många områden. Om ni har en bra idé men behöver ytterligare kompetens för att utveckla mjukvaran var inte rädda för att rekrytera utanför er egen reklambyrå. Det finns massvis med kompetenta frilansare där ute som gärna hjälper er med kod och annan utveckling.

 

Positionera väl

 

Även detta är en punkt ni som reklambyrå bör vara bra på. Det är här er grundkompetens kommer in och det är detta ni är bäst på. Genom att ha förståelse för positionering kan ni utveckla en bra mjukvara som kommer träffa er målgrupp perfekt. Positioneringen är bland det viktigaste (förutom att mjukvaran fungerar perfekt).

 

Lycka till med er mjukvaru-produktlansering och hoppas ni träffar rätt!