Snickra en egen-designad klätterställning till trädgården?

För detta projekt krävs att man är mycket händig eller professionell snickare. Detta eftersom man själv skall designa klätterställningen vilket kräver viss förståelse för byggnation och ens egen förmåga att följa ritningar. Har man svårt för att skapa en ritning kanske man skall ägna sig åt mindre krävande projekt som snickare. Detta är alltså inget för nybörjare utan ett mer avancerat snickeri.

Börja med att brainstorma idéer

Gärna tillsammans med dina barn, det är ju dem som skall leka på klätterställningen. Vilka sorts föremål gillar dem? Vad vill de helst leka på? Är det en klätterställning med djungeltema? Rymdtema eller är det kanske ett slott för prinsessor? Hur som helst kan du som snickare skapa en magisk plats för dina barn att leka på.

Bestäm sedan vilka element som skall vara med

Du behöver såklart hålla dig inom ramarna för din kunskap som snickare och byggföretag göteborg men utöver det är det fantasin som sätter gränserna. Gillar dina barn att åka rutschkana, linbana eller kanske ta sig upp för en klättervägg? Du kan även bygga labyrinter eller annat. Kanske ett klätternät eller ett rep att klättra upp för. Det finns massvis med olika element för byggföretag göteborg en klätterställning kan ha. Desto bättre du anpassar klätterställningen för dina barn desto mer kommer de vilja klättra i den!

Vad som behövs för själva bygget

Det beror såklart på vad du tänker bygga men i det stora hela är det en hel del tryckimpregnerat virke hos byggföretag göteborg som behövs. Stabila skruvar och en bra skruvdragare, sedan behövs de vanliga verktygen en snickare använder när de bygger såsom såg, måttstock, hammare, stege, penna, slippapper, bågfil, slipkloss, slägga. Skall du sätta någon typ av fäste i marken kan du även behöva betong och betongblandare.

För specifika föremål såsom rutschkana eller klättervägg kan du vända dig till företag som tillverkar lekplatsföremål. Det finns ett flertal och det är inte särskilt dyrt att hitta bra och roliga föremål för en klätterställning. Du kan alltid ta med dina barn till butiken så får de själva se vad som finns. Det är alltid något som får igång fantasin att se hur tillverkaren tänkt sig att föremålen skall användas. Se till att du har de kunskaper som krävs som snickare för att få ihop en klätterställning med de specialföremål du inhandlar!