För varje onödig badrumsrenovering bleknar framtiden

Jag är ledsen att säga det men jag tror att Sverige håller på att förlora sin själ i ett illasinnat konsumtions-race. Det är otroligt hur många splitter nya bilar man ser om man åker in till stadskärnan i någon av storstäderna. Jag undrar om vi verkligen behöver nya bilar så ofta. Det är bra för ekonomin säger dem, men hur bra är det för ekonomin när planeten till slut säger ifrån och vi möts av naturkatastrofer som innebär att skördar går bort, boskap dör efter badrumsrenovering Stockholm och vi får svårt att få tag på mat. Vi gör slut på färskvatten i en takt som innebär att det inom en snar framtid kommer att bli en dyrbar lyxvara som bara vissa kommer att ha råd med, resten får försöka överleva på Coca-Cola.

Det har redan börjat hända

När man får en dålig skörd i Europa så märks det på priset på grönsakerna – och det har hänt förr att det vart dåliga skörde-år. Men då har det varit av mer naturliga anledningar – nu handlar det om klimatförändringar som vi inte sätt tidigare. När klimatet blir mer och mer opålitligt innebär det att det blir svårare att producera föda på ett naturligt sätt med badrumsrenovering Stockholm. Många grödor är känsliga för temperatur och trivs inte när det växlar för hårt.

badrumsrenovering framför allt

Hur onödig var din senaste badrumsrenovering?

Om du är som var och varannan svensk så var din senaste badrumsrenovering troligen helt och hållet onödig. Du gjorde det för att du ville fräscha upp lite i badrummet och inte för att det faktiskt behövdes. När vi är fåfänga och statuskåta är det lätt att renovera badrummet för att försöka bli av med den jobbiga känslan i bröstet – synd att det bara hjälper ett kort tag innan man måste slänga pengarna på någon annan materiell uppgradering än badrumsrenovering Stockholm för att slippa se inåt och reda ut det som faktiskt är viktigt. En badrumsrenovering är inte ett bra sätt att rädda ett äktenskap eller att bota ångest med. När man är tillfreds inombords så är det sällan man behöver ge badrummet ett skönhetslyft. Så länge det är helt, rent och fungerande så är det bra nog att bo i.

Det börjar bli nödvändighet att tänka på miljön

Tidigare har det varit en bonus, nu krävs det att vi ser efter planeten. En badrumsrenovering mindre per person per livstid skulle göra stor skillnad i slutändan. Vad skulle du kunna ge upp för att påverka miljön på ett mindre negativt sätt?